Volgers

zondag 18 november 2012

Zakje en naaldenetui

Een drietal weken geleden nam ik bij "Naald en draad" te Schoten deel aan een ééndagscursus om een leuk zakje en naaldenetui te maken.  Ik was vooral geïnteresseerd in de gehaakte rand. Ik ben ontzettend blij dat ik deze fantastische les bij Carine weer gevolgd hebt.  Ze heeft niet alleen een schat aan informatie, maar ze is ook een schat!
Twee van de drie zijn af.  Het roze zakje moet ik nog van een haakrandje voorzien, maar ik wilde het toch al met jullie delen :)
Ik hoor heel graag via een reactie wat jullie er van vinden.



Een detail, je ziet het gekantkloste boordje

De binnenkant van dit zakje

De rand moet nog gehaakt worden

Naalden etui

De binnenkant

Een detail van het haakwerk

zaterdag 3 november 2012

Terug van weg geweest!

Na een paar maanden stilte op mijn blog, neem ik nu toch terug de draad op.  Het was hier thuis zooooo druk dat ik moest kiezen wat ik zou doen en niet doen.  Omdat ik me geëngageerd heb om deel te nemen aan een challenge, moest ik daar nu toch echt wel stevig aan doorwerken.
Dat heb ik dus ook gedaan.
Het resultaat zien jullie hieronder:
De hele quilt - in zoverre jullie hem kunnen zien :)

Het eerste blok (links onder) heb ik gisteren gequilt

Een impressie van een ander blok

Badkamer in stitchery


Sommigen onder jullie zullen wat blokken van de Morell quilt van Di Ford herkennen.  Klopt helemaal!  Ik heb ze vermengd met eigen blokken en sommigen heb ik wat aangepast.  Erg leuk om zo je eigen ding ook te kunnen doen.

Het sandwichen heb ik voor de eerste keer met latten gedaan en het ging PERFECT!  Op 4 uurtjes was hij klaar om te quilten.  Wat een verschil met het op de knieën zitten en steeds controleren of de achterzijde nog wel mooi glad zit.  Bedankt Mieke voor de tip!