Volgers

zaterdag 22 juni 2013

Quilt- en handwerktentoonstelling met patchwork challenge in Schoten

Sinds donderdag, en nog tot en met zondag, kan iedereen gratis naar de quilt- en handwerktentoonstelling van Naald en Draad te Schoten.
Drie jaar werkten een 23-tal mensen hard aan hun challenge met als thema "mijn huis een thuis".  We werkten allemaal met 7 opgelegde stoffen en nog minstens even veel zelf gekozen stofjes.  Fascinerend om te zien hoe verschillend de quilts uiteindelijk allemaal geworden zijn.  Drie juryleden kozen al 3 prijswinnaars en morgen komt er nog een publiekswinnaar bij en een winnaar met het origineelste/mooiste/speciaalste label.
Ik dacht eerst te wachten met de foto's tot na de tentoonstelling, maar ik zie ze overal al verschijnen ...
Erg fijn vond ik de feedback van de juryleden.  Heb er weeral iets uit geleerd.
Laten jullie even weten wat jullie er van denken?










De quilt die over het bed hangt, heb ik voor mijn dochter Margot gemaakt



Dit is mijn challenge-quilt















De quilt van mijn vriendin Mieke (ze behaalde de tweede plaats).  Gefeliciteerd!




zaterdag 15 juni 2013

Wereld QUIP-dag in Cogelshof te Schoten met Naald en draad

Net zoals vorig jaar weer een fijne quip-dag gehad in Schoten.  We waren met 32 leuke mensen afgezakt tot in het Cogelshof maar spijtig genoeg was die "gele bol" vaak weg en zouden onze lapjes ook nog gaan vliegen zijn als we buiten hadden gezeten.  Dus, maar weer binnenzitten.  Gelukkig in leuk gezelschap en dus was de dag weer zo voorbij.
Enkele sfeerfoto's:
















Hopelijk zijn we volgend jaar weer allemaal van de partij en bestelt er iemand op tijd de zon ;)
Fijn weekend nog allemaal.

woensdag 12 juni 2013

Wat doe je met blokken die in de kast blijven liggen?

Wel... de voorbije twee jaren heb ik veel blokken gepatched, maar toch zijn er altijd een paar die ik niet gebruik.  Waarom?  Omdat de kleuren uiteindelijk toch niet in de quilt passen, omdat ik andere patronen mooier vind...  Dus, blijven ze in de kast liggen.
Deze vier blokken niet!  Heb er pannenlappen/onderleggers van gemaakt.   Neen... het is geen zonde van die blokken!  Anders zouden ze toch maar in de kast blijven liggen.  En ik ga er nog iets leuks mee doen, maar daarover ga ik nu nog niks vertellen.  Dat is nog even een geheimpje.





Verder heeft James dit weekend genoten in de tuin van het mooie weer.  Onder een struik zitten wachten op de vogeltjes.  De deugeniet!  Wij zorgden ervoor dat vogeltjes niet landden in onze tuin.  Er vielen geen doden, noch gewonden.


Na mijn vorige haakwerkje (roze omslagdoek) maakte ik er meteen nog een andere.  Ben erg blij met het resultaat.  Wel helemaal anders doordat de wol meerdere kleurtjes had, maar dat was net de bedoeling natuurlijk.



En nu wil ik nog wat andere haaksteken leren.  Ben dus aan een kleine plaid begonnen.  Het gaat goed ;)



Zo, tot daar mijn verslagje ;)  Hoop dat jullie ook een leuke tijd hebben.  Ik alvast wel. xxx