Volgers

zaterdag 30 november 2013

Vakantieblokken en nieuw sjaaltje

Tijdens mijn vakantie werk ik aan één bepaalde quilt.  Een patroon dat ik haalde uit een Quiltmania en waar ik meteen gek van was.  Het ene blok bestaat uit 36 kleine rechthoekjes en vierkantjes en in het andere blok heeft elk deeltje mooie rondingen.  Omdat ik ook heel veel van borduren houd, ga ik op elk blok nog wat borduursels aanbrengen in contrastkleuren.  In een eerdere post zagen jullie foto's van mijn BOM van Lynette Anderson.  De top is nu af.  Zo gauw het quilten begonnen is, zal ik nieuwe foto's nemen.

Verder ben ik gestart met een nieuw .... sjaaltje!  Ik heb er nooit genoeg :)  Wel in gewaagde kleuren en een iet of wat moeilijk patroon.  Maar gelukkig bestaat er zoiets als Youtube en weg is het probleem.
Vinden jullie het qua kleur overdreven?  Of kan het net?

Het warme oranje is een draad van Katia garen (Merino Baby) en de gemengde draad is een streng van Rowan (fine art).  Ja ... ik weet het... 19 euro voor één streng is veel geld, maar ik vond de gemengde kleur zo mooi en er zit 400m in 100 gr.  Hopelijk kom ik toe!

Fijn weekend allemaal en weeral sluiten we een maand in het jaar 2013 af.  De tijd vliegt!
Toedels!

3 opmerkingen:

 1. Je hebt prachtige blokken gemaakt, ze zien er niet makkelijk uit.
  Ik vind de kleurtjes prachtig wij elkaar passen!
  Het verloopgaren is echt geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Veerle,

  je blokken zijn heel mooi en met borduursel op kunnen ze alleen nog mooier worden!
  De kleuren van de sjaal zijn helemaal niet overdreven, hele warme kleuren, goed gekozen!!! Ziet er wel een speciaal steekje uit!

  Groetjes,

  Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Veerle
  Marina heeft me je blog doorgestuurd omdat ik ook wil beginnen met patchwork en ze me vertelde dat jij dat al lang doet. Prachtige dingen staan er op !
  Groetjes
  Nadine Stiphout (werk ook op BASF)

  BeantwoordenVerwijderen