Volgers

zondag 24 februari 2013

Hexagonnen

Veel mensen vinden het kopen van hexagon-kaartjes erg duur, omdat ze er vaak zoveel nodig hebben.
Overal op internet vind je print-mogelijkheden om zelf kaartjes te knippen, maar in de volgende blog vond ik toch wel iets heel interessants:
http://cadouri-din-inima.blogspot.ro/2013/01/tips-for-cutting-hexagon-templates.html

Je vindt er ook meteen de link naar een pdf-bestand waar je deze hexagonnen kan afdrukken.
Misschien loop ik hopeloos achter en kent iedereen dit systeem al, maar voor diegenen die het nog niet kennen ... veel plezier.

Laat even weten of het voor jullie een verbetering is, of misschien hebben jullie nog wel een beter idee?

Fijne zondag nog!

woensdag 13 februari 2013

Goed nieuws!

Ik kan al terug wat handwerken!!!! Quilten aan mijn challenge is nog een beetje té zwaar, maar het afwerken van een haaknaalden zakje en een breinaalden rol, dat is me aardig gelukt.  Na 20 steekjes heb ik elke keer wat oefeningen met mijn nek gedaan en dat ging prima.
Ook de eerste controle na mijn operatie is achter de rug en de specialiste zei "vanaf nu mag je je pijnstillers afbouwen".  Ik, zo fier als iets "die neem ik al een week niet meer ;)"  Alles is prima in orde, maar nog niks zwaars heffen, oppassen met naar boven kijken en naar achter gaan met mijn hoofd, maar ... ik ben sinds november voor de eerste keer helemaal pijnvrij!!! Je kan niet weten hoe gelukkig ik ben!
Enfin, zal ik jullie mijn werkjes tonen?  Het tasje staat hier al ergens op mijn blog, maar omdat het deel uitmaakt van een groter geheel, heb ik het nog eens gefotografeerd.  Het zou leuk zijn om van jullie te horen, wat jullie er van vinden.  Oh ja, heb dit leren maken tijdens de lesdagen bij Naald en Draad te Schoten.  Bij onze juf Carine!!! Carine, je bent fantastisch!



Dit zit vol met o.a. haaknaalden

Breinaalden rol

Hier zie je de breirol opengerold (zit al lekker vol)
Nu hebben mijn haaknaalden ook een plaatsje gekregen

Dit boordje heb ik aan elk stuk gehaakt, soms in groen, soms in crême

woensdag 6 februari 2013

Wat nu?

Langs deze weg wil ik jullie even laten weten waarom het zo stil is op mijn blogje.  Sinds november vorig jaar sukkel ik met een nekhernia, die eigenlijk heel koppig bleef en niet weg wilde gaan.
Na Nieuwjaar mocht ik een MRI-scan laten maken (op aanraden van de osteopaat) waaruit bleek dat er toch wel iets ernstigs aan de hand was.
Nog drie weken laten kon ik al bij Dr. Spreuwers terecht die me aanraadde om mijn nekhernia te laten opereren.  De situatie was niet ongevaarlijk omdat de hernia tot het midden van mijn ruggenmerg drukte en ik krachtverlies kreeg aan mijn linker hand.
Dus ... alle moed bijeengeraapt en een paar dagen later ging ik al onder het mes (29 januari).  Nu zijn we een weekje verder en de eerste dag zonder pijnstillers, maar nog wel met spierontspanners.  Echt goed voelt het nog niet maar ik heb dan ook een aantal weken revalidatie voor de boeg. DH en DD leggen me super in de watten... maar daar voel ik me wel wat raar bij ... ben het niet echt gewend om NIKS te kunnen doen...
Grote stukken quilten lukt dus niet (veel te zwaar), maar morgen ga ik me toch eens wagen aan een kleine stitchery.  Lukt het niet, dan zal ik nog maar wat TV kijken zeker, bah ... Dus het kan nog even stil zijn aan dit front.  Maar jullie horen me niet klagen hoor.  Er zijn ergere dingen in het leven dan dit!
Lieve groeten en hopelijk terug tot snel met wat nieuwe foto's ;)